Digitale veiligheid: doe jij er genoeg voor?

Iedereen kent inmiddels de artikelen in de krant “Ransomware-uitbraak lijkt groter dan WannaCry, Politie.nl beperkt bereikbaar”. Het MKB is een populair doelwit voor cybercriminelen. NSO helpt met preventie, beleid en bewustzijn.

Preventie

Zorg voor preventieve maatregelen zoals het toepassen van een firewall, sterke authenticatie, antivirus en anti-malware oplossingen.

Beleid

Analyseer risico’s en maak een beleid voor het beveiligen van je bedrijfsdata en kritieke informatie.

Bewustwording

Denk goed na voordat je op een link klikt of een bijlage opent vanuit de mail: ken je de persoon die je mailt, verwacht je mail van de persoon, ziet de mail en tekst er betrouwbaar uit?

De noodzaak van digitale veiligheid

Cybersecurityaanvallen, hackpogingen en digitale lekken: je leest er steeds vaker over. Veel ondernemers denken dat zij hier nooit mee te maken zullen krijgen, maar helaas is deze aanname onterecht. Dergelijke rampen kunnen iedereen overkomen en daarom is het verplicht om de juiste maatregelen te treffen op het gebied van digitale veiligheid. Wist je dat veel Nederlandse bedrijven desondanks verzuimen om dit te doen? NSO helpt met kant-en-klare beveiligingsoplossingen, security-audits en workshops voor personeel.

67%

MKB ondernemers slachtoffer van cybercriminaliteit (2019)

22.8mld.

economische schade in Nederland als gevolg van cybercriminaliteit

83%

van de Nederlandse werknemers trapt in phishing e-mails

7 lagen van digitale veiligheid

Het beschermen van systemen en bedrijfsdata is één van onze belangrijkste taken. Dat nemen wij zeer serieus, dus gebruiken wij een model met 7 beveiligingslagen.

Beleid en bewustzijn

Beleid helpt je verder. Met duidelijke afspraken en richtlijnen rond de risico’s en het gewenste beveiligingsniveau, kun je zien wat er goed gaat en wat er beter kan. Ook is het belangrijk dat je medewerkers zich bewust zijn van wat er mis kan gaan. Meer dan 60% van de beveiligingsincidenten wordt immers veroorzaakt door de medewerkers zelf.

Fysieke beveiliging

Op je belangrijkste spullen ben je het meest zuinig. Dat hoort dus ook te gelden voor het meest waardevolle bezit van je bedrijf, namelijk informatie. Middelen om je digitale informatie fysiek goed op te bergen zijn bijvoorbeeld een afsluitbare serverruimte, een afsluitbaar rack cabinet, camerabeveiliging en diefstalbeveiliging van je apparatuur.

Netwerk- en systeembeveiliging

Veiligheid staat bij NSO voorop bij het ontwerpen van netwerken. De grens tussen je interne netwerk en het publieke internet bewaken wij streng.

End-point beveiliging

Ieder apparaat (end-point) dient adequate antivirus software, malware bescherming én automatische systeemupdates te hebben. Mogelijkheden om je bedrijfsdata te versleutelen en op afstand van mobiele apparaten te kunnen wissen zijn eveneens van groot belang. Veel beveiligingslekken zijn namelijk simpelweg het gevolg van verlies of diefstal van apparatuur.

Strenge controle aan de poort

Door de toegang te beperken en te controleren zorgen wij ervoor dat niet zomaar iedereen bij je systemen kan. Zo adviseren wij om ‘sterke’ wachtwoorden te gebruiken en deze regelmatig te wijzigen. Ook raden wij aan om – indien mogelijk – multifactor authenticatie te gebruiken.

Data encryptie en back-up

Wanneer je bedrijfsdata alleen voor jou toegankelijk mag zijn, is encryptie erg belangrijk. Daarnaast is back-up essentieel en ook kunnen wij indien nodig al je bedrijfsdata kopiëren en verplaatsen naar een andere beveiligde locatie.

Monitoren en testen

Ook al heb je de voorgaande 6 beveiligingslagen rondom je systemen aangebracht, met beveiligen ben je helaas nooit klaar. Zorg daarom dat je alert bent en de gevaren kent.

Hoe krijg je gegarandeerd betere resultaten uit je ICT omgeving?

Leer van onze unieke kijk op investeringen en resultaten.

Bel+31 (0)10 – 302 1170 of mail sales@nso.eu voor een vrijblijvend gesprek. Of gebruik het formulier en we bellen of mailen je zo snel mogelijk terug.