Microsoft NCE voor alle abonnementen per gebruiker

In het kader van eenvoud en overzicht van verschillende licentiemodellen -en voorwaarden, voert Microsoft onder het “New Commerce Experience” (NCE) programma, per 1 maart een aantal belangrijke wijzigingen met betrekking tot de Microsoft 365 abonnementen door. In dit artikel leggen we je uit wat dit voor jou als klant van NSO betekent.

De belangrijkste wijzigingen

  1. Vanaf 1 maart 2022 is de standaard looptijd voor Microsoft 365 abonnementen 12 maanden. Tussentijds upgraden kan altijd, maar je kunt tussentijds niet meer opzeggen of downgraden;
  2. Van een beperkt aantal Microsoft 365 abonnementen komt ook een maand abonnement beschikbaar. Deze hebben een prijstoeslag van 20% ten opzichte van een jaar abonnement;
  3. Als je een abonnement afsluit, heb je 72 uur om deze te annuleren.

Los van de transitie naar de New Commerce Experience, gaan per 1 maart ook de prijzen van een selectie van de Microsoft 365 abonnementen omhoog:

Abonnement Huidige prijs Nieuwe prijs
Microsoft 365 Business Basic € 4,20 € 5,04
Microsoft 365 Business Premium € 16,90 € 18,59
Microsoft 365 Enterprise E3 € 31,50 € 35,44
Office 365 Enterprise E1 € 6,70 € 8,38
Office 365 Enterprise E2 € 19,70 € 22,66
Office 365 Enterprise E3 € 34,40 € 37,35

Wat betekent dit voor jou?

  • Vanaf 1 maart 2022 is het niet meer mogelijk om flexibel licenties af te schalen, maar ben je gebonden aan de gekozen looptijd;
  • Het is dus belangrijk om goed na te denken of je eventueel een ‘flexibele schil’ aan (duurdere) maand abonnementen wilt aanhouden;
  • Als je vóór 1 maart a.s. je huidige CSP abonnementen omzet naar een looptijd van één jaar onder de New Commerce Experience (NCE), profiteer je nog een heel jaar van de huidige tarieven;
  • Daarnaast kan je alle licenties en termijnen door elkaar gebruiken om een passende licentie mix te creëren voor jouw organisatie.

Praktijkvoorbeelden

Klant A is een startup bedrijf en wil voor 5 maart 2022 10 licenties van het product Microsoft 365 Business Premium bestellen. Hij heeft de keuze om de bestelling onder het huidige CSP of het nieuwe NCE programma te doen. In beide gevallen geldt dat als de licenties voor 1 maart 2022 worden afgenomen, de klant profiteert van de oude prijzen.

Voor 1 maart 2022 bestellen in het huidige CSP programma is zonder prijsverhoging, na 1 maart en voor 10 maart kan het in beide modellen echter in het huidige CSP programma zonder actievoorwaarden die voor NCE wel van toepassing is.

Klant B heeft licenties afgenomen in het huidige CSP programma en krijgt in januari 2022 onenigheid met hun ICT partner en besluit per 1 februari 2022 over te stappen naar een andere ICT partner.

In het huidige CSP programma is het nog mogelijk om van ICT partner te wisselen. In het NCE programma bij een looptijd van één of drie jaren dient eerst de looptijd te worden uitgezeten.

Veelgestelde vragen

Vanaf eind februari 2022 is het mogelijk om licenties in het New Commerce Experience bij NSO te bestellen.

Een abonnement met een looptijd van één maand krijgt een prijstoeslag van 20% ten opzichte van het jaar abonnement.

De prijzen liggen gedurende de looptijd vast, dus bij een looptijd van één of drie jaar geldt een prijsbescherming welke gelijk is aan de looptijd en bij een looptijd van één maand is de prijsbescherming niet van toepassing.

De huidige CSP abonnementen kunnen nog tot 1 maart 2022 worden besteld voor nieuwe klanten (of nieuwe abonnementen voor bestaande klanten). Daarna kunnen alleen nog nieuwe NCE abonnementen worden afgenomen.

De lopende CSP abonnementen kunnen nog tot 1 juli 2022 verlengd worden voor een jaar. Microsoft praat met betrekking tot de looptijd van een abonnement altijd over één jaar. Na dat jaar, dus na de uiteindelijke renewal datum, stopt het abonnement en dien je al te beschikken over een NCE abonnement.

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze specialisten via 010 – 302 11 70 of mail naar sales@nso.eu