Bedrijfscontinuïteit

Hoe lang kan je bedrijf blijven bestaan als het noodlot toeslaat? Wat betekent het voor je bedrijf als je enkele dagen niet kunt werken? Laat je niet verrassen, wees slim!

Wat moet je beschermen?


Bedrijfscontinuïteit begint met het zorgen voor een goede bescherming van de drie onderstaande zaken.

Mappen en bestanden

Van klantgegevens tot facturen en van personeelsdossiers tot contracten: je bedrijfsdocumentatie is cruciaal voor de organisatie.

Bedrijfsapplicaties

Heb je een goede back-up gemaakt van alle bestanden en mappen, dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat je deze kunt bekijken.

Instellingen en configuraties

Wil je applicaties naadloos kunnen bedienen? Dan fungeren instellingen en configuraties als je onzichtbare assistenten.

Van back-up naar bedrijfscontinuïteit


Dat informatie beschermd moet worden is wel duidelijk, maar over de beste manier wordt verschillend gedacht. Een combinatie biedt uitkomst!

File/Folder Back-up

Met een file/folder back-up kan je bestanden en mappen backuppen en herstellen. We noemen dit ook wel een ‘selectieve’ back-up, waarbij je dus kiest welke gegevens meegenomen worden in de back-up. Dit kan in de cloud of lokaal zijn, afhankelijk van de back-up die je kiest. De totale omvang van deze vorm van back-up is relatief klein en de kosten zijn daarom ook relatief laag.

Wanneer volledige servers hersteld moeten worden na bijvoorbeeld brand of hardware-falen, dan duurt herstel veel langer. Je moet dan vanaf nul beginnen om het volledige systeem weer werkend te krijgen. Zo moeten het besturingssysteem en alle software-applicaties opnieuw geïnstalleerd en geconfigureerd worden voordat je de bestanden en mappen kan terugzetten.

Image backups

Een andere methode is een image-gebaseerde back-up. Hierbij wordt een ‘fotokopie’ van volledige hard drives gemaakt, met daarin alle inhoud van de harde schijf, bedrijfsdata, applicaties en instellingen. In het geval van een grote verstoring kan alle data snel hersteld worden op nieuwe hardware. Hierdoor kan je bedrijf veel sneller weer verder werken. Hoewel dit type back-up een grotere opslagcapaciteit nodig heeft en doorgaans een hogere investering vereist, biedt het de meest complete back-up met de snelste hersteltijd.

Backup lokaal of in de Cloud?

Voor een snelle hersteltijd is een lokale back-up perfect. Omdat de data dichtbij is, kan deze snel en eenvoudig teruggezet worden naar de originele locatie en kan het bedrijf verder werken. Maar wat te doen bij een stroomstoring? Of het back-up-apparaat niet meer doet of als het gestolen?

De cloud is hierdoor waarschijnlijk de beste optie, nietwaar? Maar back-up in de cloud is riskant want je kan de benodigde bandbreedte niet controleren. Herstelacties zijn vaak complexer en tijdrovend. Daarnaast kan zelfs de ‘cloud’ het wel eens niet doen.

Het antwoord? Een hybride-cloud back-up oplossing. Hoe werkt dit? Je bedrijfsdata wordt eerst gekopieerd en opgeslagen op een lokaal back-up apparaat. Op deze manier kan je snel en eenvoudig een back-up herstellen als er iets gebeurt. Maar vervolgens wordt je bedrijfsdata ook nog eens gerepliceerd naar de cloud. Dus als er iets gebeurt met het back-up-apparaat, heb je ook nog een kopie buiten de deur zonder dat je daarvoor moeilijk hoeft te doen met tapes of USB disks.

Hoe krijg je gegarandeerd betere resultaten uit je ICT omgeving?

Leer van onze unieke kijk op investeringen en resultaten.

Bel+31 (0)10 – 302 1170 of mail sales@nso.eu voor een vrijblijvend gesprek. Of gebruik het formulier en we bellen of mailen je zo snel mogelijk terug.